• Mindre än en månad kvar!

  Posted on juni 5, 2017 by in Okategoriserade

  Nu närmar vi oss! För 21:a året så är det snart dags för Dansgalan i Storuman, en händelse vars många somrar kretsar kring. Vissa börjar sin semester den helgen, andra har det som en given helg att träffa bekanta. Och visst träffas vi, varje år är vi minst 2000 personer som träffas och har det trevligt tillsammans med några av Sveriges bästa dansband och artister.

  I år känns det extra stolt att kunna säga att vi faktiskt lockar till oss de främsta dansbanden. Streaplers har länge legat i toppen och gör så fortfarande trots att de är ute på sitt 58:e år! De har hela tiden förnyat sig och släppte tidigare i vår sin senaste platta King River som faktiskt i skrivande stund har blivit nominerad till en Guldklave. Vi har haft nöjet att ha Streaplers hos oss flera år och hoppas än en gång på en magisk kväll!

  Martinez och sångerskan Sandra Estberg har tagit oss med storm och förra året var det inget annat än succé med dem på scenen. När Sandra ett par veckor efter Dansgalan tog hem en Guldklave i Malung som bästa dansbandssångerska var det naturligt för oss att bjuda in de igen! Även de har släppt en ny skiva i vår med många bra låtar och grymt sväng!

  Thor Görans har länge varit på önskelistan hos flera i vår dansanta publik och nu är de här, med Peter Grundström och Agneta Olsson i spetsen. Peter har en lång och gedigen bakgrund som låtskrivare och har faktiskt skrivit en av Streaplers succélåtar och kanske en av Sveriges största dansbandslåtar, Till min kära! Jag har känt Peter under många år och vet att de lockar ut det bästa ur danspubliken så det kan inte annat bli än succé på dansgolvet på Dansgalan i år! (glömde skriva att även Thor Görans släpper en skiva, den 16:e juni släpps den!)

  På de andra scenerna är vi inte sämre utan som vanligt försöker vi att få en helhetsupplevelse av musik och trivsel! När vi fick möjlighet att boka in The Boppers så kändes det naturligt för oss, de flesta har någon låt de minns, allt från Jeannie’s Coming Back till Kissin’in in the moonlight och det kommer att bli ett framträdande vi sent kommer att glömma!

  I öltältet tänkte vi fullt ös och då kändes Slabang som det naturliga valet, grabbarna kör allt från rock’n’roll till schlager! Åke Swahn har tidigare sagt att trycket inne i öltältet är det mäktigaste han varit med om och jag hoppas det blir samma tryck i år (men varför skulle jag ifrågasätta det?).

  Avslutningsvis så kan det inte bli annat än en toppenkväll! Bjud med kompisen, grannen eller arbetskollegan och kör en helkväll med mat och underhållning hela natten!

  Vi ses den 1:a juli!

   

  Karl-Erik
  Festivalgeneral

Comments are closed.