• Artistsläpp 2013

  Posted on maj 8, 2013 by in Info från Nöjesalliansen

  Dansgalan i Storuman

  Lördag 29 juni Dansgalan i Storuman är idag det största evenemang i Storuman som årligen återkommer.

  Varje år lockas uppemot 2 500 personer till denna nöjeskväll, detta i ett samhälle som tillsammans med byarna runtomkring endast har c:a 4 000 invånare. Detta lockar med andra ord även långväga gäster från grannkommuner men också kustbor och en hel del norrmän. Lördagen den 29 juni 2013 blir det 17:e året i ordningen som det lokala föreningslivet öppnar dörrarna för en toppenkväll med kända svenska artister och dansband.
  Andra artistsläppet för 2013 är 80’s Live som kommer framträda på utescenen. De är en konstellation av Mikael Rickfors, Millas Mirakel, Magnum Bonum och Tone Norum som spealar deras största hits från 80- och 90-talet. Tillsammans har de en mängd svenska sommarhits på spelschemat.
  Dansbandsälskarna kommer att få dansa och lyssna till Streaplers och Martinez nonstop.

  Streaplers_2013 (3)

  Streaplers tillhör Sveriges absoluta dansbandselit och har varit verksamma i över 50 år med många stora hits på spellistan och i dagarna släppt deras senaste skiva.
  Martinez är bandet med ett lite tuffare sound och ungdomligare stil. Nöjesalliansen står bakom Dansgalan i Storuman.

  Nöjesalliansen är en förening som ägs av fyra lokala föreningar: Storuman IK, Gunnarn IK, PR-föreningen Vildmannen och Åskilje Bygdegårdsförening. Dessa fyra föreningar ställer upp med de ideella krafter som behövs för att ett stort evenemang som Dansgalan skall fungera. Varje år har vi också kunnat bidra till att stötta det lokala föreningslivet ekonomiskt med den avkastning som Dansgalan ger, som främst stöttar den viktiga ungdomsverksamheten hos föreningarna.
  Med vänlig hälsning
  Nöjesalliansen

  Karl-Erik Byström

  Festivalgeneral

   

Comments are closed.