Artistsläpp 2019

Artisterna bokade till Dansgalan

Pistvakt

Dansgalan i Storuman har nu presenterat vilka som kommer att uppträda på årets gala som sker helgen efter midsommar, den 29 juni. Det stora dragplåstret blir Pistvakt med bröderna Marklund och en gammal Ockelbo 300. Under vintern har Pistvakt haft stor framgång med sin julshow och de släppte sin senaste skiva förra året den streamas fortfarande över 7 000 gånger per dag. Tillsammans med Pjäx Pistols och The Klimptatjakka Chicks kommer publiken att färdas 20 år tillbaka när Pistvakt fick alla att sitta klistrade framför Tv:n och uttryck som bäverhojt, bjernar och dragbanor hördes ute på gatorna. Skådepelarna Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström spelar fortsatt de tre bröderna Sven-E, Jan-E och Olle. Enligt historien ska Jan-E ha gått på musikskolan i Storuman, så man kan säga att cirkeln nu sluts, säger Karl-Erik Byström som är festivalgeneral.

Bäverhojt &

dragbanor

Martinez

Förutom Pistvakt så blir det även coverbandet Freak Out och trubadur och tre dansband. Det är dansbanden som är ryggraden i vårt evenemang säger Karl-Erik, vi har under alla år värnat om vår danspublik som vi är stolta över att ha. I år är det Martinez, Date och Jive som är bokade. Martinez är ett av Sveriges bästa dansband och blev årets dansband på Guldklavegalan 2018 så vi är mycket glada att få dem till Storuman, säger en mycket nöjd Karl-Erik. (Även i år så är en medlem ur bandet nominerad till en Guldklave, vi håller tummarna!)

Dansgalan i Storuman är ett samarbete mellan fyra lokala föreningar och de har hållit igång denna tradition sedan 1997. Trots att vi är en liten arrangör försöker vi varje år att hitta en bra mix av dansband och orkestrar som intresserar publiken. En publik som kommer från hela länet men även mer långväga gäster brukar dyka upp säger Karl-Erik som sett besökare från hela Sverige. Det är en stor hemvändarhelg och till oss kommer många för att de vet att de träffar många gamla bekanta här, säger en stolt Karl-Erik.

Date